אוסו בוקו א-לה נובזמצרכים לששה סועדים

מרכיבים:
  • 6 פרוסות שוק עגל בגובה של 4-5 סנטימטר
  • כף עלי רוזמרין
  • 6 עלים של מרווה
  • 2 כפות עמוסות בצלפים בחומץ יין
  • 15 זיתים ירוקים
  • שתי שיני שום
  • קליפה מרבע לימון קטן
  • 2 כוסות יין לבן
  • חצי כוס שמן זית
  • 50 גרם חמאה (אפשר לוותר)
  • חצי כוס קמח
  • מלח ופלפל שחור טחון וטרי
אופן ההכנה:

1. קוצצים יחד את עלי התבלין, הצלפים, הזיתים, השום וקליפת הלימון
2. מעבירים את הכל לקערה, מוסיפים את היין ומערבבים היטב.
3. מקמחים כל פרוסה בקמח משני הצדדים (לא מסביב) ומחממים את שמן הזית והחמאה בסיר רחב וכבד.
4. מטגנים כ 3 דקות מכל צד עד להזהבה. אם חשוב לכם להגיש את הפרוסות בשלמותן אפשר להשתמש בחוט קשירה.
5. לאחר הטיגון הקצר מוציאים את כל הנתחים מהסיר ומגרדים את קרקעיתו עם מעט יין לבן.
6. מסדרים את פרוסות האוסו בוקי בחזרה בסיר, שופכים מעל את תערובת היין ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים לכשעה.לאחר כשעה, מוציאים את הפרוסות בעדינות והופכים אותן, באותה הזדמנות משנים את הסדר – אלו שהיו למעלה יורדות למטה וההיפך. טועמים, ממליחים ומפלפלים במידת הצורך. מכסים וממתינים כשעה נוספת על אש קטנה קטנה.
7. מכינים אורז לבן ומגישים.

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן